Tagged: Variable Fonts

0

v-fonts.com – variable fonts

Deze site helpt designers en developers vertrouwd te raken met variable fonts op een manier die niet te overweldigend is. Er wordt informatie verschaft over wie de fonts hebben gemaakt, waar je terecht kunt voor meer informatie en of je het font mag gebruiken. Hoewel er niet beloofd wordt om een volledige, universele lijst bij te houden, worden de meeste, openbare, beschikbare lettertypes voorlopig op de site gedocumenteerd.

0

Speel met variable fonts op Axis-Praxis.org

Axis-Praxis is een website waarop je kunt spelen met variable fonts. Ontdek de meer dan 30 lettertypes. Experimenteer aan de rechterkant met verschillende instellingen of kies links voor een specifiek lettertype. Elk tekstveld is volledig bewerkbaar: verander je lettertype, pas de fontgrootte, uitlijning, regelafstand of variatiesliders aan. Allemaal op basis van je eigen tekst.

0

Het implementeren van variable fonts met fallback web fonts

Met variabele fonts wordt typografie verrijkt en krijgt het meer invloed op het web. Je wilt hier graag gebruik van maken in je volgend project. Maar niet ten kosten van alles. In dit artikel lees je hoe je variabele fonts kunt gaan gebruiken en hoe je kunt terugvallen op oudere technieken zodra een browser het niet ondersteunt.

0

Hoe begin je met variable fonts op het web

Variable fonts, dé lettertype technologie voor onze digitale tijdperk. Ze hebben de kracht om typografie op het web te verrijken met zijn lagere bestandsgrootte. Maar door deze nieuwe mogelijkheden en voordelen ontstaan ook nieuwe uitdagingen en complexiteit. Dus wat maakt dit nu zo spectaculair? En hoe kunnen we het gaan gebruiken? Dit artikel geeft je een inleiding over variable fonts en begeleidt je stap voor stap wat het inhoud.

0

Aan de slag met variable fonts

In oktober 2016 is versie 1.8 van OpenType uitgebracht en daarmee een uitgebreide nieuwe technologie: OpenType-lettertypevariaties. Deze technologie, beter bekend als variable fonts, zorgt ervoor dat een enkel lettertypebestand zich als meerdere lettertypen gedraagt. Dit wordt gedaan door variaties in het lettertype te definiëren, die worden geïnterpoleerd langs een of meer assen. Twee van deze assen kunnen breedte en gewicht zijn, maar de letterontwerper kan ook vele anderen definiëren.