Tagged: Typografie

5 tips over toegankelijke web typografie

We kunnen wel stellen dat een groot deel van toegankelijkheid te maken heeft met typografie. De web bestaat namelijk voornamelijk uit tekst. En dit is al jaren zo. Dus hoe zorgen we ervoor dat de teksten echt voor iedereen toegankelijk zijn? Matej geeft de beste tips op het gebied van toegankelijkheid en web typografie.

0

v-fonts.com – variable fonts

Deze site helpt designers en developers vertrouwd te raken met variable fonts op een manier die niet te overweldigend is. Er wordt informatie verschaft over wie de fonts hebben gemaakt, waar je terecht kunt voor meer informatie en of je het font mag gebruiken. Hoewel er niet beloofd wordt om een volledige, universele lijst bij te houden, worden de meeste, openbare, beschikbare lettertypes voorlopig op de site gedocumenteerd.

0

Speel met variable fonts op Axis-Praxis.org

Axis-Praxis is een website waarop je kunt spelen met variable fonts. Ontdek de meer dan 30 lettertypes. Experimenteer aan de rechterkant met verschillende instellingen of kies links voor een specifiek lettertype. Elk tekstveld is volledig bewerkbaar: verander je lettertype, pas de fontgrootte, uitlijning, regelafstand of variatiesliders aan. Allemaal op basis van je eigen tekst.

0

Line-height tot de bodem uitzoeken met Figma

Marcin vertelt hoe Figma hun benadering met betrekking tot line-height heeft aangepast. Het team heeft nagedacht over de verschillende manieren hoe browsers, software en drukwerk omgaan met typografie. En dus hoe zij allemaal op verschillende manieren omgaan met tekstblokken.

0

Het belang van leesbaarheid op het web

Leesbaarheid op het web heeft veel hindernissen moeten overwinnen. Ook al volg je de juiste conventies, de aanwezigheid van digtale advertenties, popups en andere afleidingen kan de inhoud van je website verstoren. Maar hoe beinvloeden ze de leesbaarheid? En hoe kun je jouw design erop verbeteren? In dit artikel worden een aantal zaken besproken over leesbaarheid op het web.

0

Ritme in webtypografie

Rhytm in web typography Bron https://betterwebtype.com/rhythm-in-web-typography Uitgever Better Web Type Schrijver Matej Latin

0

Alles wat je moet weten over woordafbrekingen in CSS

Richard Rutter gaat in detail in op het gebruik van woordafbrekingen in de CSS-specificaties van vandaag. Er zijn een aantal instellingen die je kunt toepassen. En hoewel ze niet 100% in alle browsers worden ondersteund, is het wel een geweldig hulpmiddel om het geleidelijk te verbeteren.