Tagged: Smashing Magazine

CSS Custom Properties in de cascade

We gebruiken custom properties voornamelijk als variabelen. Maar je kunt er nog veel meer mee. Behalve het opslaan van waardes die je later gebruikt in de cascade, kun je ze ook gebruiken om de cascade op nieuwe manieren te manipuleren. Zo kun je slimmere componenten creëren direct binnen je CSS. Heroverweeg de tools die je hiervoor gebruikte. Dynamische stijling dat vaak berekend wordt door Javascript kan vanwege custom properties nu weer worden teruggeplaatst in je CSS.

Hybrid Lazy Loading: een progressieve migratie naar native lazy loading

Zoals eerder aangekondigd zal binnenkort in de browser Chrome ‘native lazy loading’ worden geïntroduceerd. En vermoedelijk zullen erna veel browsers gaan volgen. Tijd om te gaan kijken naar jouw laadstrategie. Het mooie aan HTML is dat als die iets niet herkent, dit gewoon negeert. Helaas kan lazy loading niet worden opgevangen met een polyfill. Wel kun je met behulp van Javascript een zogehete ‘hybrid lazy loading’ implementeren. In dit artikel lees je hoe.

0

Duik mee in de display property: De box generatie

Dit artikel neemt je mee in de boxwaardes die we kennen van de display property. Er wordt uitgelegd wat het gedrag is van de waarde display: none. En wat de recentelijk nieuwe waarde display: contents precies doet. Ook worden de op dit moment potentiële problemen van het gebruik van deze methode op het gebied van toegankelijkheid besproken.

0

Art direction voor het web met behulp van CSS Shapes

Vormen (shapes) worden over het algemeen nog niet heel veel gebruikt op het web. Een paar weken geleden was er nog een tweet van Mark Boulton waarin stond dat de websites van tegenwoordig erg veel op elkaar lijken. Maar dit komt waarschijnlijk omdat designers nog niet helemaal op de hoogte zijn van de technieken die tegenwoordig mogelijk zijn. Andy deelt een aantal van deze mogelijkheden.

0

Het ontwerpen van een beeldverhoudingseenheid voor CSS

De CSS Working Group heeft een beeldverhoudingseenheid voor CSS ontworpen. Dit wordt nog niet door de browsers ondersteund. Maar in dit artikel wordt alvast beschreven hoe dit proces tot stand is gekomen en wordt er uitgelegd hoe het moet gaan werken.