Tagged: HTML

Prioriteiten

Jeremy bespreekt in dit artikel dat wij als developers zoveel mogelijk proberen om het onszelf zo gemakkelijk mogelijk te maken. Daar is op zich niks mee. Maar als je beslissingen gaat nemen over HTML, ARIA, CSS of Javascript, dan is uiteindelijk de eindgebruiker die het belangrijkste is. Daarbij geldt; het draait niet om jou.

Hybrid Lazy Loading: een progressieve migratie naar native lazy loading

Zoals eerder aangekondigd zal binnenkort in de browser Chrome ‘native lazy loading’ worden geïntroduceerd. En vermoedelijk zullen erna veel browsers gaan volgen. Tijd om te gaan kijken naar jouw laadstrategie. Het mooie aan HTML is dat als die iets niet herkent, dit gewoon negeert. Helaas kan lazy loading niet worden opgevangen met een polyfill. Wel kun je met behulp van Javascript een zogehete ‘hybrid lazy loading’ implementeren. In dit artikel lees je hoe.

0

De overstap van Edge naar Chromium: wat betekent dit voor front-end ontwikkelaars?

Microsoft kondigde in december 2018 aan om over te stappen naar Chromium, het open source-project van Google Chrome. Velen in de branche reageerden bedroefd vanwege het verlies van de diversiteit in onze browserwereld. Een officiële releasedatum is nog niet bekend. Maar ergens dit jaar zal het toch zeker gaan gebeuren. Met deze release zullen een hoop HTML, Javascript en CSS functionaliteiten volledige browserondersteuning krijgen. In dit artikel zie je een opsomming van deze functionaliteiten.

0

Verantwoordelijke JavaScript: Deel 1

Jeremy beschrijft hoe je op een verantwoorde manier Javascript gebruikt bij het bouwen van sites. Er wordt gekeken naar de veelgemaakte fouten die ontstaan zodra je JavaScript gaat gebruiken als eerste redmiddel. Dit artikel is niet bedoeld om JavaScript door het slijk te halen. Hij legt uit hoe JavaScript op een verkeerde manier gebruikt wordt. Artikelen die we eigenlijk vaker voorbij willen zien komen.

0

Onderontwikkelde schakelaars

Ontwikkelaars gaan vaak los met hun animatie- en ontwerpvaardigheden als het gaat om het creëren van schakelaars. Op Codepen vind je zelfs een verzameling hiervan. Dit heeft wel tot gevolg dat mensen deze codes vaak klakkeloos overnemen zonder stil te staan bij de toegankelijkheid ervan. Dit komt de usability niet ten goede. In dit artikel gaat Andrian hier dieper op in.