Tagged: Front-end Development

Prioriteiten

Jeremy bespreekt in dit artikel dat wij als developers zoveel mogelijk proberen om het onszelf zo gemakkelijk mogelijk te maken. Daar is op zich niks mee. Maar als je beslissingen gaat nemen over HTML, ARIA, CSS of Javascript, dan is uiteindelijk de eindgebruiker die het belangrijkste is. Daarbij geldt; het draait niet om jou.

0

Over ons vak

We zijn fel en beschermend als we praten over dingen waar we om geven. Daar is op zich niks op tegen. Maar we moeten ons bewust zijn van de manier waarop we dingen zeggen. Daar kunnen we pas echt verandering mee bewerkstelligen en zal het onze cultuur ten goede komen.

0

Een website is een auto, geen boek

Wat maakt webdesign nu zo lastig om te begrijpen? Komt het omdat men webdesign nog steeds ziet als het ontwerpen van een boek? We noemen het immers nog steeds webpagina’s… Lindsay beargumenteert dat het bouwen van een moderne website meer weg heeft van het bouwen van een auto dan van een boek.

0

UX Ontwikkelaar

Emma is een paar maanden geleden begonnen als UX Engineer, afgekort als UXE. Een nog wat onbekende functie. Wat houdt die rol nu precies in? En wat wordt van je verwacht?  Emma deed research en vertelt wat haar ervaring is.

0

De overstap van Edge naar Chromium: wat betekent dit voor front-end ontwikkelaars?

Microsoft kondigde in december 2018 aan om over te stappen naar Chromium, het open source-project van Google Chrome. Velen in de branche reageerden bedroefd vanwege het verlies van de diversiteit in onze browserwereld. Een officiële releasedatum is nog niet bekend. Maar ergens dit jaar zal het toch zeker gaan gebeuren. Met deze release zullen een hoop HTML, Javascript en CSS functionaliteiten volledige browserondersteuning krijgen. In dit artikel zie je een opsomming van deze functionaliteiten.