Tagged: CSS

Waarom CSS zo raar is?

Susan legt in deze video uit waarom CSS werkt zoals het werkt. En dat daar eigenlijk helemaal niks vreemds aan is.

Prioriteiten

Jeremy bespreekt in dit artikel dat wij als developers zoveel mogelijk proberen om het onszelf zo gemakkelijk mogelijk te maken. Daar is op zich niks mee. Maar als je beslissingen gaat nemen over HTML, ARIA, CSS of Javascript, dan is uiteindelijk de eindgebruiker die het belangrijkste is. Daarbij geldt; het draait niet om jou.

Writing modes en CSS lay-out

Dit artikel gaat niet over de praktische of creatieve toepassing van de eigenschap writing-mode. In plaats daarvan wordt uitgelegd waarom het belangrijk is om deze eigenschap goed te begrijpen, ook al zal je hem bijna niet gebruiken. De ondersteuning van de verschillende writing modes is de sleutel tot de nieuwe manier van hoe de nieuwe lay-out methodes Flexbox en Grid ontwikkeld zijn. Op deze manier zul je beter begrijpen hoe deze lay-out technieken precies werken.

0

CSS Transform speelplaats

Een mooie browsergebaseerde visualizer waarmee je zowel 2D- als 3D CSS-transformaties in actie kunt zien. Netjes, goed gepresenteerd en nuttig als je moeite hebt om te onthouden op welke manier alle verschillende dimensies werken.

Chinees raamrooster en CSS

Al bekend met de -webkit-box-reflect property? Yuan Chuan laat zien hoe je een Chinees raamroosterpatroon kunt maken met behulp van deze eigenschap.

0

Dingen beter maken: het herdefiniƫren van de technische mogelijkheden van CSS

De afgelopen jaren heeft de snelle browserimplementatie van nieuwe CSS ervoor gezorgd dat we dingen kunnen doen die we voorheen niet konden. Door deze nieuwe ontwikkelingen te begrijpen maken wij ons klaar voor de toekomst. Rachel heeft hierover een presentatie gegeven tijdens de Event Apart conferentie in Boston. Haar slides en Code Pen demo’s heeft ze online geplaatst.