Dag 9: Van Williams naar Page

Vandaag zijn we van Williams naar Page gereden. Na weer even boodschappen te hebben gedaan bij de walmart in Flagstaff zijn we onze reis vervolgd. Bij de walmart heb
je bijna alles. Nog meer dan de gemiddelde Franse Intermache.

Bij de Horseband overview

Bij de Horseband overview

Onze eerste stop van vandaag was de Horseband overview. Hier maakt de Colorado rivier een u bocht in de vorm van een hoefijzer, wat uiteraard mooie beelden oplevert.
Het was wel een kleine wandeling door ruw zand omlaag en uiteraard weer omhoog. Maar het was de moeite wel waard.

Voordat we naar het hotel in Page gingen, zijn we eerst naar de Antelope Canyon geweest. Deze canyon bestaat uit een lower en een upper gedeelte. Wij zijn naar het lower gedeelte gegaan.

Het prachtige uitzicht in de Lower Canyon

Het prachtige uitzicht in de Lower Canyon

De canyon is in de loop van de jaren uitgesleten door het water. Bij heftige regenval stroomt er nog steeds water vanuit Lake Powell door de canyon. Op dat moment wil je uiteraard niet in de canyon zijn. In augustus 1998 zijn er dan ook 11 mensen verdronken toen er onverwachts een vloedgolf van 15 meter door de canyon spoelde. De ingang van de canyon is nauwelijks te herkennen. De ingang is een kleine spleet in de rotsen. Op sommige plaatsen is de canyon zo smal dat je er nauwelijks in kan lopen. Het was weer een erg mooie ervaring.

Na te hebben ingecheckt bij het hotel, zijn we naar de Glen Canyon Dam geweest. Het doel van de dam is het verstrekken van wateropslag voor de Zuidwestelijke Verenigde Staten en om elektriciteit op te wekken voor de in de regio’s groeiende bevolking. Bijkomend voordeel is de door de dam ontstaande Lake Powell. Veel mensen komen hier dan ook voor het meer.

Zonsverduistering in Page

Zonsverduistering in Page

In de auto zagen we al allerlei mensen met telescopen en statiefen staan. We dachten dat deze mensen de zonsondergang wilden fotograferen. Maar wat bleek; er was een heuse zonsverduistering. Hij was helaas niet volledig, omdat de maan op dit moment te ver van de aarde staat om de zon helemaal af te dekken.

Morgen gaan we naar Bryce Canyon. We gaan weer naar een nieuwe staat; Utah. Tevens komen we een uurtje dichterbij Nederland. Het tijdsverschil daar met Nederland is 8 uur.

1 Response

  1. Pa K schreef:

    Hoi, zijn jullie het reizen nog niet moe? Zoveel afstanden en zoveel indrukken. In jullie reisschema zit ook nauwelijks een dagje rust.
    Dus denk er aan om ook je rust te nemen over vermoeid achter het stuur is geen goed gevoel. Maar ik lees graag jullie volgende belevenissen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.