Dag 6: Van San Diego naar Palm Springs

Uitzicht op de stad Palm Springs

Uitzicht op de stad Palm Springs

Vandaag hebben we San Diego weer verlaten en zijn we naar Palm Springs vertrokken. Het was gelijk de vuurproef in de bergen met de auto. Dit, omdat Palm Springs aan de andere kant van de Sierra Nevada ligt. Onderweg veranderde het landschap in een woestijnlandschap. Als we onderweg stopten om even van het uitzicht te genieten, merkten we ook dat het steeds warmer werd. Palm Springs ligt dan ook als een groene oase midden in de woestijn.

Een palmenlaan in Palm Springs

Een palmenlaan in Palm Springs

De plaats is bekend om zijn Hollywood-sterren die tussen 1930 en 1940 kozen om dit als hun ‘speelplaats’ te betitelen. Nu nog steeds kopen celebrity’s hier een optrekje.
Wanneer je de stad binnenrijdt door een palmenlaan met huizen van Spaanse stijl en goed verzorgde tuinen, geeft Palm Springs al gelijk de indruk dat het een mooie en rijke stad is. De lanen zijn breed, de winkels chique en de restaurants zien er goed uit.

Bij een uitzichtpunt van Mount San Jacinto

Bij een uitzichtpunt van Mount San Jacinto

Ondanks dat we op tijd in Palm Springs waren, konden we gelijk inchecken. We hebben een mooie, grote, luxe kamer met aparte keuken en zitgedeelte. Na het inchecken zijn we even boodschappen gaan doen. Vervolgens zijn we naar de Aerial Tramway gegaan. Dit is een kabelbaan die 1790 meter de hoogte in gaat. Van een woestijnlandschap kom je boven bij de wildernis van Mount San Jacinto, waar je diverse wandelpaden kunt bewandelen. Wij hebben de Dessert View gevolgd. Dit wandelpas is ongeveer 1,5 mile lang en gaat langs 5 uitzicht punten. Het was boven met ongeveer 65F (18 graden) lekker wandelweer.

Na ongeveer 2 uur waren we weer terug bij de kabelbaan en konden we weer naar beneden gaan. Beneden aangekomen voelde je gelijk de hitte weer. Na het eten hebben we nog even jacuzzi bij het hotel uitgeprobeerd en hebben we nog een paar baantjes in het zwembad getrokken. Nu op tijd naar bed voor een lange reisdag morgen naar Williams (Grand Canyon). We passeren dan ook voor het eerst een staatsgrens. We gaan naar Arizona!

6 Responses

 1. Anja schreef:

  Hè!lekker warm weer…ik ben jaloers.geniet er maar van,want hier laat de temperatuur nog even op zich wachten.midden volgende week gaan we het hier warmer krijgen.is het nog een beetje te doen met de te overbruggen km’s daar?het is zo’n groot land,je zult veel in de auto zitten.dan is een wandelingetje met mooie uitzichten wel welkom.hoes met de kosten van de boodschappen daar,ik heb wel eens gehoord dat die uit de hand lopen in ammèrikka.nou veel reisplezier nog maar!

 2. Pa schreef:

  Jongens, wat hebben we het toch slecht,volgens ons komen jullie ogen te kort.
  Als je zo verre reis maak,moet je proberen zo veel mogelijk te genieten en indrukken
  op te doen.Het ziet er allemaal goed uit wat jullie doen,wij doen het niet na (helaas).
  Maar ja we zullen niet klagen,en gaan we maar weer aan het werk,moet ook gebeuren.
  Nog veel reisplezier,en goed blijven opletten groetjes van ons allen.

 3. viola de kroon schreef:

  Hoi mutsen,
  Geniet ervan, en niet teveel Big Macs eten daar hoor….
  Groetjes van ons!

 4. Pa K schreef:

  Zo, en dan zitten we hier in de caravan met ons borreltje, trui aan en een volgende regenbui. Zo te lezen vervelen jullie je niet. Het is bijna 24:00 uur, we gaan slapen, als mamma wakker wordt op de bank.

 5. rene schreef:

  Zo nu zijn jullie in het wilde oosten,hoe zijn die amerikanen?vriendelijk of willen ze alleen maar aan jullie verdienen?al lastig gevallen door allerlei enge beesies?de temperatuur zal ook wel toenemen in die zandbak daar.ha geniet van het uitzicht!

 6. Willeke schreef:

  Ik ben blij dat jullie met volle teugen van alles genieten. Wel goed blijven insmeren he zusje, zodat je goed beschermd blijft. Een goede reis naar de Grand Canyon en maak er wat van. Tot horens en een kus van Ryan en Luuk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.