Dag 5: Sea World

Zoals jullie al hadden kunnen lezen bij dag 3 zouden we in San Diego naar Sea World gaan. Vandaag was het dan zover; een hele dag tussen alle dieren van de zee. We waren vrij vroeg. Het hotel ligt om de hoek bij Sea World. Het park ging om 10 uur open met het Amerikaanse volkslied. Iedereen ging stil staan met de hand op de borst, behalve Rolf en Fleur want wij vinden dat overdreven nationalistische gedoe maar niks.

We zijn begonnen met de Animal Connects. Hier vind je aparte diersoorten van over de hele wereld.
Hierna vonden we het tijd voor onze eerste attractie Journey of Atlantis. Dit is een soort combinatie van een achtbaan en een splash. We kwamen er in elk geval goed nat uit (wat later bleek niet voor de eerste keer deze dag).
We zijn onze weg vervolgd naar de Penquin Encounter. Hier werden de pinquins gevoederd, het was er vooral erg koud met onze natte kleding.
Na de pinquins zijn we naar Wild Artic gegaan. De flight simulator was gesloten maar de dieren konden we gelukkig wel bezoeken. Het ging dan uiteraard om dieren die op en rond de Noordpool leven, zoals de ijsbeer en de Beloega. Na deze winterse dieren was het tijd voor de eerste show; Sea Lions Live. Een leuke show waarin 2 zeeleeuwen de hoofdrol spelen.

De orkashow Shamu

De orkashow Shamu

Na afloop van deze show zijn we gelijk naar de volgende show gegaan want deze stond al op het punt van beginnen. Het ging ditmaal om de grootste show van het park; One Ocean. Ook hier begonnen we typisch Amerikaans om de strijdkrachten te bedanken voor hun daden in Irak enz. enz. De hoofdrol speler in de show is Shamu, een orka, samen met 3 anderen voeren ze een spetterende show op wat vooral de onderste rijen hebben gemerkt (zeiknat waren ze daar 😉 ).
Na de show was het tijd om even wat rustiger aan te doen. Dit kon in de skytower waarin we een mooit uitzicht hadden over San Diego.

Rocky Point Preserve, waar de dolfijnen zo dichtbij kwamen dat je ze kon aanraken

Rocky Point Preserve, waar de dolfijnen zo dichtbij kwamen dat je ze kon aanraken

Na de skytower kwam het leukste gedeelte van de dag; het Rocky Point Preserve. In dit basin komen de dolfijnen zo dichtbij dat je ze kan aaien. Het enige nadeel is dat ze het ook erg leuk vinden om je nat te maken :S. Na aardig wat tijd te hebben doorgebracht bij de dolfijnen en aardig nat te zijn geworden, zijn we naar de Shipwreck Rapis gegaan. Dit is een soort Piranha van de Efteling maar dan met de garantie dat je helemaal doorweekt terugkomt (nee, we zijn niet verkouden de rest van de vakantie want het weer in San Diego is heel saai. Het hele jaar rond de 22 graden met alleen maar zon).
Om even bij te komen van al dat water geweld hebben we wat gegeten. Ze stonden ons raar aan te kijken toen we een half rack (spare rib) bestelde die we notbene met z’n tweeen opaten.

Om het eten de kans te geven te zakken zijn we vervolgens naar de Bayside skyride gegaan, een kabelbaan over de Seaworld baai heen. Ondertussen waren we al een aantal keer langs de nieuwe achtbaan Manta gelopen. Helaas voor ons gaat deze pas op 26 mei open :s.
Na de Seaworld bay te hebben bewonderd zijn we naar het freshwater aquarium gegaan. Hierin vind je diverse zoetwater vissen met als blikvanger de piranha’s.
Inmiddels was het alweer tijd geworden voor een volgende show, ditmaal Blue Horizons. Dit is een spetterende show (wat wederom de onderste rijen goed hebben gemerkt) met dolfijnen. Van de dolfijnen zijn we nog naar de wat minder vriendelijke haaien geweest in het Shark encounter. Na deze haaien was het tijd geworden voor onze laatste show van de dag; Sesame street presents Lights, Camera, Imagination 4D. In deze show moeten onze Sesamstraat vrienden hun verbeelding laten spreken.

Na deze laatste show hadden we nog wat tijd over en besloten we om nogmaals naar Rocky Point Preserve te gaan. Ditmaal waren de dolfijnen iets minder nieuwschierig maar het was wederom een succes. Als laatste zijn we speciaal voor Fleur nog even naar Sesamestreet Play gegaan waar Fleur samen met haar Sesamstraat vriendjes lekker kon spelen. Dit was alweer onze laatste dag in San Diego morgen gaan we naar Palm Springs waar de tempratuur in elk geval een stuk hoger ligt dan in San Diego.

3 Responses

 1. Anja schreef:

  Jeetjuh!wat een drukke programma’s achter elkaar.jullie zullen wel veel indrukken opdoen en ’s avonds bekaf zijn.leuk om jullie avonturen te lezen iedere dag.ben vooral benieuwd hoe het dolfijnaaien en spelen met sesamstraatfiguren was uiteraard.ik benijd jullie natte pakken niet,maar ach….in zo’n warm land ben je zo weer opgedroogd.hier in NL is het nu schappelijk weer en “vieren” wij Hemelvaartsdag.Als ik Briek in bad doe,hou ik tegenwoordig zelf geen droog pak meer.je kunt je daarna afvragen wie er nu gebadderd heeft,ik of Boe.Briek speelt naast me op de bank met zijn Sesamstraatpoppetjes,dus ach….wat is,behalve de afstand tussen ons het verschil in daginvulling?

 2. Pa schreef:

  Als we zo het lezen hebben jullie al aardig wat gezien, het is leuk om zo op de hoogte te blijven.Hopelijk gaat alles nog naar wens en wachten we weer op nieuwe berichten
  van jullie,met de vriendelijke groeten van ons.

 3. Pa K schreef:

  Wij lopen in Diever steeds een beetje achter. Daarom stellen wij ons tevreden met wat ‘wilde’ reeën. En een enkele wilde kat. Maar het begint iets warmer te worden met ontbijt in de voortent. En fietsen in je T-shirt tot het begint te regenen. En oh ja, we hebben genoten van een nba.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.