Dag 4: Van L.A. naar San Diego

Vandaag stond in het teken van onze eerste verplaatsing van L.A. naar San Diego, nadat we waren uitgecheckt en onderweg nog even hebben getankt. Het tanken gaat wat anders dan we gewend zijn in Nederland. Je moet hier van tevoren inschatten voor welk bedrag je gaat tanken en daar wordt de pomp op ingesteld. Het zou maar een kort ritje worden van ongeveer 1,5 uur. Maar omdat we die 5-baans freeway op den duur wel saai begonnen te vinden, besloten we om een stukje langs de kust te rijden.

Uiteindelijk waren we om ongeveer 1 uur bij het hotel in San Diego. Omdat we pas om 3 uur konden inchecken zijn we alvast de stad gaan verkennen. Als eerste naar Presidio. Op deze plek werden vroeger in 1774 de indianen bekeert/gedwongen tot het christendom. Het is tegenwoordig een mooi park met veel squirells en een mooi uitzicht over de stad.

Vervolgens zijn we doorgereden naar Mission Beach. We kwamen uit bij Belmont park waar een klein entertainment park op de boulevard zit. Hier hebben we dan ook even rondgekeken en nog een stukje langs het strand gelopen voordat we terug gingen naar het hotel.

Oldtown, San Diego

Oldtown, San Diego

Na het inchecken zijn we naar Oldtown gereden. Op deze plek hebben de eerste inwoners van San Diego zich gehuisvest. Voor Amerikaanse berippen is het er oud, in werkelijkheid gaat het om halverwege de 18e eeuw. Na een uurtje in Oldtown te hebben rondgelopen zijn we naar Downtown gereden. Net als in Los Angeles ook hier vooral veel hoge gebouwen en weinig sfeer. Wat hier ook opviel is de grote hoeveelheid zwervers die er rondloopt. Dit heeft te maken met het feit dat San Diego aan Mexico grenst. We dachten wat te gaan eten in Downtown maar na een half uurtje hadden we het wel gezien. Niets voor ons. Aangezien we bij Oldtown veel Mexicaanse restaurants hadden gezien zijn we daar maar weer naar terug gereden. En wat bleek, we waren niet de enige. Er was geen parkeerplek te vinden. Uiteindelijk zijn we uitgekomen bij een leuk Mexicaan restaurantje waar het eten ons goed heeft gesmaakt. Na het eten zijn we terug naar het hotel gegaan waar wederom bij het zien van de kussen in slaap vielen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.