Dag 3: Universal Studios Hollywood

Entree Universal Studios Hollywood

Entree Universal Studios Hollywood

Dag 3 van L.A. is een dagje pretpark geworden. Universal Studios Hollywood is een filmstudio waar een van de oudste studiocomplexen staan die nog gebruikt worden. Onder andere Desperate Housewises wordt hier nog opgegenomen. Op deze plek wordt al sinds 1914 gefilmd en is nu uigegroeid tot een gigantisch entertainmentbedrijf.

Het park ging om 10 uur open. Daarom dat we vroeg op pad zijn gegaan en stapten we om 9 uur de auto in. Toch hebben we er 1,5 uur over gedaan om er te komen. De gemiddelde tijd die je toch wel nodig hebt om van A naar B te komen in L.A.
Nadat we onze auto hadden geparkeerd kwamen we terecht op de Citywalk. Een plek waar je na afloop nog kunt shoppen en eten.
Omdat het park op een berg ligt, is het verdeeld in 2 gedeeltes die onderling verbonden zijn met roltrappen, “Upper Lot” en “Down Lot.” Aan de kassa een Combo Ticket Sea World gekocht. Daar gaan we namelijk ook nog heen in San Diego.

Als eerste zijn we naar de oudste en tevens langstdurende attractie gegaan van het park; de Studio Tram Tour. Hier neem je een kijkje achter de schermen bij ‘de backlot’ van werelds grootste, werkende filmstudio. Onder leiding van komiek Jimmy Fallon (uiteraard niet echt, maar via een beeldscherm 😉 ) wordt je door de studios begeleid. Terwijl je langs de studios wordt geleid, kom je tussendoor in attracties terecht, zoals de King Kong 360 3D experience, Jaws en de explosieve special effects van de Fast and the Furious. Ook word je door de wijk van Desperate Housewives en Bates Motel van Psyho gestuurd. Ook kom je in de vliegtuigcrash van de film War of the Worlds terecht. En nog een hoop andere dingen. De tour duurde dan ook zo’n 45 minuten.
Na de tour zijn we naar The House of Horrors gegaan. Door deze donkere en enge doolhof kom je oog in oog te staan met een aantal van de meest angstaanjagende personages uit enkele van de engste horror films aller tijden, zoals Frankenstein, Wolf Man en Chucky.
Daarna naar de show Special Effects Stage gegaan. Hier hoor je de geheimen van specials effects met onder andere CGI, stop motion, motion capture en 3-D technologie.
Op naar WaterWorld, een vloedgolf van explosieve actie. De film komt tot leven met spectaculaire stunts en overweldige explosies.
Na een lunchstop zijn we doorgegaan naar The Simpsons Ride, een simulator waarbij je meereist met Homer, Marge, Bart, Lisa en Maggie in een dagje pretparken van Krustyland. Je bent na het ritje aardig door elkaar geschud.
Tijd voor Shrek 4D. Een welbekend concept waarbij je stoelen meebewegen met de film en je geregeld water in je gezicht krijgt en wind langs je benen geblazen wordt. Lord Farquaad herrijst uit de dood en probeert Fiona in het hiernamaals te krijgen. Uiteraard steken Shrek en Donkey hier een stokje voor.
Op naar “Down Lot”, waar we als eerste de Revenge of the Mummy betreden. Een achterbaan in het donker waarbij je de mummy’s moet proberen te ontlopen met onverwachte wendingen en bloedstollende special effects.
En daarna was het zo ver! De nieuwste attractie van het park die nog maar net een paar dagen open is; Transformers The Ride 3D. De nieuwe tijdperk van simulatoren is aangekomen. Met behulp van HD 3D-media is de grens tussen fictie en werkelijkheid beter vervaagd dan ooit. Je wordt midden in een oorlogsgebied geplaatst. Samen met Optimus vecht je om de Allspark te beschermen. De toekomst van de mens ligt in onze handen. Een ding is zeker; deze nieuwe manier van sumulatie is zeker een verrijking van de oude manier zoals The Simpson Ride.
Tijd voor Jurassic Park The Ride. Een waterattractie waarbij je oog in oog komt met dinosaurussen. Totdat je een verradelijke val recht naar beneden maakt.
Na een kort bezoekje aan The NBC Universal Experience, waar je rekwisieten, garderobe en artefacten van 100 jaar Universal filmgeschiedenis van onder ander de films Gladiator, Mamma Mia, Jaws en The Mummy kan bekijken, zijn we weer naar boven gegaan naar de “Upper Lot”.
Tijd voor Terminator 2: 3D, een vooruitblik naar de toekomst van de machine-gecontroleerde wereld van de Terminator. Bij Cyberdyne Systems Corporation wordt je getuigen van de nieuwe Terminators, totdat je meegenomen wordt in de toekomst van de Terminator. Je wordt meegnomen in een interactieve ervaring met 3D effects en live-action stunts.
Als laatste zijn we nog naar Universal’s Animal Actors geweest. Hier zie je hoe dieren worden opgeleid die in films worden ingezet. Ze laten hun trucs zien maar hebben daarnaast de touwtjes van de show volledig in eigen handen.
Toen was het tijd om afscheid te nemen van het park, met een hoop filmkennis op zak. We hebben nog even een hapje gegeten op de Citywalk en zijn toen direct naar het hotel gegaan. Een blik op het bed en we waren vertrokken 🙂

[Meer foto’s volgen]

1 Response

  1. Pappa schreef:

    Hoi, jullie vermaken je nogal. Nou wij ook. Straks weer naar de caravan waar we een logé hebben. Het beloofd droog maar gewoon koud te worden. Dus maar weer de kachel aanzetten vanavond. Straks het zwembad openen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.