Dag 21: Van San Luis Obispo naar Los Angeles

De ingang van Neverland Ranch

De ingang van Neverland Ranch

Vandaag onze laatste, grote rit van de vakantie terug naar L.A.  Gisteren hadden we besloten om een kleine omweg te maken naar Neverland. Neverland is het voormalige landgoed van Michael Jackson. In 1988 werd de Neverland Ranch geopend als priv├ępretpark en huis van Michael Jackson. Het terrein is gebruikt voor diverse evenementen, waaronder het huwelijk van Elizabeth Taylor met Larry Fortensky. Op de ranch verbleven, op uitnodiging van Jackson zelf, vaak kinderen. Het laatste weten we allemaal waartoe dat geleid heeft. Helaas heeft de nieuwe eigenaar de tekst op het hekwerk weggehaald. Er hingen wel nog collages als eerbetoon aan Michael Jackson.

Malibu met zijn strandhuizen

Malibu met zijn strandhuizen

Na deze kleine omweg zijn we onze route vervolgd naar Los Angeles. De volgende plaats op de route was Santa Barbara. Deze stad is tegenwoordig geliefd bij de toeristen en enkele beroemde sterren waaronder Oprah Winfrey.
Onze volgende bestemming was vervolgens Malibu. Malibu is een voorstad van L.A. die bekend staat om zijn mooie en dure strandhuizen. Ook hier hebben een aantal celebrities hun huis dan wel strandhuis.

De Santa Monica Pier

De Santa Monica Pier

Na Malibu reden we Los Angeles binnen. Onze eerste stop in L.A. was de Santa Monica pier. De Santa Monica pier is tegenwoordig een toeristiche trekpleister. Een deel van de pier is zelfs ingericht als pretpark. Tevens bevindt zich op de pier het einde van de route 66.

Traffic jam in L.A.

Traffic jam in L.A.

Na de pier wou Fleur nog wat souveniertje halen in Hollywood. Dat hebben we geweten. Het was al na 3 uur en dat betekent drukte in L.A. Over een stukje van 2o minuten hebben we maar een uur gedaan. En na de souveniertjes moesten we nog naar het hotel. Gelukkig was er op het tweede stuk Freeway een carpool baan. Na het inchecken hebben we nog een hapje bij de Mexicaan gegeten. En daarna was het echt tijd om definitief onze koffers te pakken voor de terugreis en ons klaar te maken voor ‘back to the future’ …

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.