Dag 2: roadtrip L.A.

Gelukkig! Ons pakje met de TomTom was binnengekomen. Dat maakt het leven en de vakantie al een stuk aangenamer. Daarnaast geen last gehad van een jetlag. We vlogen met de zon mee, dus dat was een groot voordeel.

Fleur bij de ster van Michael Jackson

Fleur bij de ster van Michael Jackson

Na ons ontbijt zijn we even snel boodschappen gaan doen om daarna direct door te gaan naar Hollywood Boulevard. We hebben de volledige Walk of Fame afgelopen en onze ogen uitgekeken naar allerlei musea’s en attracties. En daarbij kon een wandelingetje door het Kodak Theater, waar de Oscars jaarlijks gehouden worden, niet overgeslagen worden.
Op straat kwam je geregeld een Batman, Superman of piraat tegen die maar al te graag voor een kleine vergoeding met je op de foto wilde. Terwijl je tussendoor ook nog werd overspoeld door verkopers die je een Hollywood Tour probeerde aan te smeren.

Rolf bij de Hollywood Sign

Rolf bij de Hollywood Sign

Eenmaal terug in de auto zijn we naar de Hollywood Sign gereden. De auto zo dichtbij mogelijk geprobeerd te parkeren, om uiteindelijk het laatste stuk te moeten beklimmen. Eenmaal boven had je ook een mooi uitzicht over de stad LA.
Daarna zijn we richting de Hollywood Hills gereden, met onder andere de weg Mulholland. Hier wonen enkel de rijke stinkers van LA, met schitterende maar vooral grote huizen.

Inmiddels weer uit de heuvels gereden richting Rodeo Avenue. vergelijkbaar met de de P.C. Hooftstraat van Amersterdam. Als echte decadente types hebben we daar onze lunch geconsumeerd.

Venice Beach, L.A.

Venice Beach, L.A.

Als je aan LA denkt, denk je waarschijnlijk ook aan de vele stranden. Dit konden we natuurlijk niet negeren 😉 Onze auto dus geparkeerd bij Venice Beach. Eens kijken of het strand zijn naam hoog houdt, namelijk Muscle Beach. We hebben daar wat rond gelopen en even in het gras wat bijgekomen.

L.A. Downtown

L.A. Downtown

Als laatste zijn we nog Downtown gegaan. En tja, wat zal ik zeggen. Alles is erg hoog. De speciaal aangelegde parken die je tussendoor tegenkomt zijn apart, maar begrijpelijk. Ze proberen het toch nog zo groen mogelijk over te laten komen voor de werklui. We hebben in Downtown toch nog wel heel wat kilometers afgelegd. Op de kaart lijkt alles namelijk niet zo ver van elkaar af te liggen. Maar als je het gaat lopen, valt dat toch wel errug tegen! We hebben voor de terugweg dus maar de metro gepakt. Daarna de auto weer opgezocht om richting ons hotel te gaan. Hoog tijd om weer bij te tanken!

3 Responses

 1. Anja schreef:

  Wat geinig om te lezen dat mijn kleine zusje in zo’n groot land zit zo ver weg.ik hoop dat jullie genieten van deze reis samen en kom iedere dag even spieken op de blog om te kijken wat jullie nu weer aan het uitvreten zijn.

 2. Pa schreef:

  Fijn dat jullie goed zijn aangekomen.
  We zien dat jullie al goede impressies hebben opgedaan.hier is het nog steeds te koud voor het jaar,maar daar zitten jullie niet mee toch? Het eerste lampje (engine default) in onze nieuwe auto was wel een verrassing maar is weer reeds opgelost.
  Nou nog veel plezier verder,groetjes van pa en Ma en de rest van de familie.

 3. viola de kroon schreef:

  Gelukkig ben je op Michaels ster gaan staan…
  Ik had het je nooit vergeven haha!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.