Dag 19: San Francisco

De Golden Gate brug. Om de tweede pilaar hangen een paar wolken.

De Golden Gate brug. Om de tweede pilaar hangen een paar wolken.

Vandaag gaan we een stukje fietsen door San Francisco. Een stukje houdt in ongeveer 30 km. Van deze 30 km waren weinig vlakke stukjes aangezien San Francisco op heuvels is gebouwd. We zijn begonnen bij Pier 39 en vervolgens langs de bay richting de Golden Gate brug. Als eerst zijn we naar de onderkant van de brug gereden om hier vandaan foto’s te maken. Na deze foto’s zijn we begonnen met de klim van de wereldberoemde brug die 27 mei j.l. zijn 75e verjaardag vierde. De Golden Gate Bridge is een hangbrug over de zeestraat Golden Gate, de opening van de Baai van San Francisco in de Stille Oceaan. De brug maakt deel uit van zowel U.S. Route 101 en de California State Route 1 en verbindt het Schiereiland van San Francisco met Marin County ten noorden van de metropool San Francisco.

De skyline van San Francisco vanaf de ferry.

De skyline van San Francisco vanaf de ferry.

Na de brug zijn we het schiereiland opgefietst. Je had een korte en een lange route. Uiteraard hebben wij voor de lange gekozen. De route bracht je o.a. langs:
– Het plaatsje Sausalito. Dit plaatsje ligt aan de andere kant van de baai en is het eindpunt van de korte route.
– Een aantal woonboten wat hier in Amerika vrij bijzonder is.
– Old Mill park, in dit park vind je een aantal bomen welke tot de hoogste ter wereld behoren.
– Het plaatsje Tiberon. Het plaatsje ligt ook aan de andere kant van de baai en is het eindpunt van de lange route. We zijn vervolgens met de ferry terug gegaan naar San Francisco.

Nadat we onze fietsen hebben ingeleverd, zijn we nog even naar Mason street geweest. Dit is het beginpunt van 2 van de 3 kabeltramlijnen. Het bijzondere aan dit punt is dat de trams met de hand worden gedraaid.

1 Response

  1. Anja schreef:

    Een fietstocht!een welkome afwisseling.mooie foto’s.jullie zijn straks zeer ervaren sporters:wandelen,klimmen,fietsen het kan niet op.fietsje gehuurd daar neem ik aan?prettige voortzetting!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.