Dag 17: van Yosemite park naar San Francisco

Een uitzichtpunt van de zovelen van Glacier Point

Een uitzichtpunt van de zovelen van Glacier Point

Vandaag gaan we terug naar de California coast. En wel naar San Francisco!
Maar eerst nog even terug gegaan naar Yosemite park. Want vanwege de drukte van gister hebben we niet alles kunnen doen wat op ons lijstje stond. Het was vandaag in elk geval een stuk rustiger. We konden gelijk doorrijden het park in. Onze eerste stop van vandaag was Glacier point. Hier vandaan heb je het mooiste uitzicht op Yosemite valley met zijn watervallen. Hier hebben we dan ook alles bij elkaar een half uurtje rond gelopen.

Na Glacier point was het tijd om naar het andere uiterste puntje van het park te gaan; Mariposa grove. Onderweg moesten we eerst even tanken. Helaas extra duur maar veel verder zouden we niet redden. Terug naar Mariposa grove; hier staan de grootste bomen ter wereld; de sequoia’s. De grove bestaat uit een lower en een upper gedeelte. Je kond een rondwandeling doen door de lower van 3,5 km en de upper 8.5 km. Aangezien wij gister al erg veel gelopen hebben, besloten we lui te doen en de open tram te nemen die langs alle bekende bomen reed. De bomen die we hebben gezien zijn:

Rolf bij de Grizzly Giant

Rolf bij de Grizzly Giant

Grizzly Giant: Deze boom is 2700 jaar oud en is waarschijnlijk de oudste levende sequoia ter wereld. De boom is 63,8 meter hoog. Grizzly Giant heeft aan de voet een doorsnede van 9,2 meter, op 38 meter hoogte is de doorsnede nog 4 meter.

 

 

 

The Fallen Monarch

The Fallen Monarch

Fallen Monarch: Dit is een boom die 300 jaar geleden omgevallen is. Je kan nog goed zien dat de wortels niet diep genoeg waren om de boom bij stormwind voldoende steun te geven.

Wawona Tunnel Tree (ook wel de Fallen Tunnel Tree genoemd): In het jaar 1881 werd een tunnel door deze boom gehakt, die in eerste instantie werd gebruikt voor paard-met-wagen en later ook door auto’s. Door de tunnel, en door het verkeer over het wortelstelsel, verzwakte de boom. In 1969 bezweek de boom dan ook onder het gewicht van de sneeuw op de takken.

California Tunnel Tree: Ook dit is een boom waar een tunnel doorheen is gehakt, en waar paard-met-wagen gebruik van maakten. Deze boom is wel blijven staan. Je kunt er nu doorheen wandelen.

Columbia Tree: dit is, met een hoogte van 88,3 meter, de hoogste boom in Mariposa Grove.

Faithful Couple

Faithful Couple

Faithful Couple: Deze boom heeft aan de voet een doorsnede van 12,2 meter, en is daarmee de dikste boom in dit gebied. Als je omhoog kijkt zie je dat het eigenlijk twee bomen zijn die in elkaar zijn gegroeid. Vanaf een hoogte van ongeveer 15 meter splitst Faithful Couple zich in twee├źn.

Telescope Tree: Deze boom leeft nog steeds, ondanks dat hij voor het grootste deel hol is.

Na deze rondrit was het de hoogste tijd om naar San Francisco te gaan. Aangezien we nu vrij laat waren, kwamen we in de Memorial day spit terecht vlak voor San Francisco. Net als in Nederland met een lang weekend wil iedereen weer een keer terug naar huis.
Morgen gaan we naar Alcatraz en de rest van San Francisco verkennen.

3 Responses

 1. Anja schreef:

  Dat kunnen jullie erg goed!bomen over bomen.wel mooi om te zien lijkt mij,indrukwekkend.ik snap het wel dat jullie zo’n foute toeristentram pakken hoor,je zal je met al dat wandelen wel net zo brak voelen als de gemiddelde leeftijd van de rest van de mensen die gebruik maakt van dit vervoersmiddel.nou veel plezier bij het bezoeken van de bajesklanten in Alcatraz en ik lees het wel weer.groetjes ook van de kleine Briek!

 2. Pa K schreef:

  Hoi, hoi
  Wie veel wil zien moet veel lopen. Maar sportievelingen zoals julie hebben daar toch geen moeite mee? Daar is ook vakantie voor. Vervelend alleen dat al die mensen gelijk met julie dezelfde plekken willen zien. Gisternacht bestond de Golden Gate brug 90 jaar. Daar zouden veel mensen naar komen kijken volgens het dig AD. Veel plezier in Alcatraz, let goed op de man met de sleutels!

 3. viola de kroon schreef:

  Hoi mensen,
  Ziet er allemaal goed uit wat jullie daar beleven.
  Mooie natuur en natuurlijk het Titanic museum voor Fleurtje….
  echt gaaf! Dat jullie nog tijd en puf hebben voor die lange verhalen op
  de blog. Maak er wat van die laatste week maar dat komt vast wel goed.
  En wij maar zwoegen in ons kikkerlandje haha.
  Tot snel, liefs Viola.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.