Dag 16: Yosemite national park

Yosemite is het drukst bezochte park van Amerika. Het heeft van alles; watervallen, bergen en bossen waarvan sommigen met de hoogste bomen ter wereld.

Maandag is het Memorial Day in Amerika. Dit betekent een vrije dag voor de Amerikanen. Dit houdt ook in dat het superdruk in het park zal zijn. Het begon al goed; ongeveer 1,5 mile voor de ingang van het park begon de file (en dan waren we extra vroeg opgestaan). We hadden vrij snel een parkeerplek gevonden en zouden met de shuttle bus verder het park ingaan. Een kleine blunder van het park; voor 10 uur rijden deze bussen slechts om de 20 minuten. Dit betekende dus na ruim 20 minuten een bus die propvol zat en niemand meer bij kon. De volgende kwam gelukkig 5 minuutjes later. Uiteindelijk bleek dat het toch handiger was om bij de volgende halte over te stappen. Dus daar ook na ruim 20 minuten een bus die zo val zat dat er niemand meer bij kon. 5 minuten later gelukkig weer een volgende bus.

Fleur op de misttrail bij de Vernall waterval

Fleur op de misttrail bij de Vernall waterval

Met deze bus zijn we naar het begin van de Mist trail gegaan. In eerste instantie zouden we deze 1,5 mile lopen. Maar hier vonden we het uitzicht op de waterval nog niet zo mooi. Daarom zijn we doorgelopen naar de top van de eerste waterval (Vernal waterval). Het werd ook snel duidelijk waarom dit de Mist trail word genoemd. De nevel die door de Vernal waterval wordt verspreid, daalt als een motregen op je neer. Deze wandeling was 3 km omhoog langs de rotsen heen en uiteraard dezelfde afstand weer naar beneden geklauterd. Maar het uitzicht op de waterval was prachtig. De waterval zelf is 97 meter hoog.

 

Mirror Lake

Mirror Lake

Na de Mist trail zijn we naar het Mirror Lake gegaan. Wij volgden keurig de bordjes naar het meer. Maar achteraf gezien bleek het toch niet de goede route. We kwamen aan de verkeerde kant van het meer uit. Want je zou in het meer de weerspiegeling hebben van de grootste rots van Yosemite park (Half Dome). Het meer bleek ook niet veel meer dan een plasje water te zijn. Het blijkt dat het dan ook een smeltwater meertje is wat in de loop van het jaar helemaal verdwijnt.

Na deze iets langer wandeling dan gedacht (ongeveer 5 km) zijn we teruggegaan naar de bus.

De upper en lower Yosemite waterval

De upper en lower Yosemite waterval

De volgende stop was de Yosemite waterval. Deze bestaat uit een upper en een lower gedeelte. Uiteraard kan je naar de upper lopen (zelfs tot bovenop), maar wij hadden al genoeg gelopen. We zijn dus enkel naar de onderkant van de lower gelopen. Dit was alles bij elkaar nog 1,6km. Het leverde wel mooie foto’s op. Deze watervallen zijn op hun extreemst tijdens de lente en vroege zomer. Eind augustus staan ze zelfs helemaal droog. De beide watervallen bij elkaar zijn 739 meter hoog, dit is de op vier na hoogste ter wereld!

Inmiddels was het tijd geworden om wat te eten. Helaas was het zoals gezegd erg druk in het park. Dat duurde dus ook allemaal wat langer dan verwacht. Er stond nog zoveel op het programma dat we dingen moesten skippen of uitstellen tot morgen.

Tunnelview

Tunnelview

Na het eten zijn we naar de auto gegaan om richting Glacier point voor de zonsondergang te gaan. Glacier point is het mooiste uitzicht punt van het park. Helaas was het zo druk op de weg dat we het niet zouden redden om voor zonsondergang bij Glacier point te komen. Halverwege zijn we dan ook omgekeerd en naar Tunnelview gereden. Dit punt heet zo omdat je daar direct na een tunnel een mooi uitzicht hebt op de Yosemite valley. Je hebt hier ontzettend mooi uitzicht op El Capitan en Bridalveil Fall, met Half Dome op de achtergrond. Dit is een van de meest gefotografeerde panorama’s ter wereld.

Fleur bij de bridalveil waterval

Fleur bij de bridalveil waterval

Na dit mooie punt zijn we nog naar de Bridalveil Fall gegaan. Hij heet zo omdat die iets weg heeft van een sluier van een bruidsjurk. Deze waterval is 189 meter hoog en is uiteraard ook in het voorjaar op zijn mooist.

Na deze waterval besloten we om terug te rijden naar de Yosemite valley om te kijken of we daar ergens wifi konden vinden om de verslagen online te zetten. We bleken niet de enige te zijn in de Yosemite valley. De hele valley stond helemaal vast. Maar uiteindelijk is het ons gelukt om bij een hotel een wifi signaal op te pikken. Daarna zijn we moe maar voldaan naar het hotel gereden.

1 Response

  1. Anja schreef:

    Zoals ik lees veel wandelen,lange afstanden overbruggen,drukte,wachten doorstaan,maar het lijkt allemaal de moeite waard.dit is een reis die jullie volgens mij nooit meer zullen vergeten.ben wel blij na een aantal dagen radiostilte weer wat van jullie te horen!hier gaat alles zijn gangetje.we hebben hier een aantal hete dagen achter de rug tijdens het Pinksterweekend.over een tweetal dagen wordt de temperatuur weer naar beneden gehalveerd.nou geniet er nog maar even van en tot gauw!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.