Dag 15: Van Death Valley naar Yosemite

Vandaag stond er weer een aardige rit op het programma, namelijk naar Yosemite park. De wind was gelukkig gaan liggen en we zagen de bergen om de valley heen. Opvallend was dat deze bergen bedekt waren met sneeuw.

Na het uitchecken konden we op pad. Totdat Rolf de sleutels in de koffarbak had laten liggen en de bak dicht had gegooid (K.U.T…). Gelukkig was er een behulpzame ranger die ons na ruim 40 minuten kwam bevrijden (we weten gelijk hoe inbrekers een auto openkrijgen).

Onderweg in/naar Yosemite bij de Tioga pass

Onderweg in/naar Yosemite bij de Tioga pass

Na dat incidentje konden we eindelijk op pad. Het werd een rare rit vandaag. We begonnnen in de woestijn waar de temperatuur al snel op liep richting de 40 graden. Hoe dichter we bij Yosemite kwamen, hoe kouder het werd. Gelukkig konden we de Tioga pass over. Deze is normaal tot einde mei soms halverweg juni dicht vanwege sneeuw. Dit scheelde ons 350km omrijden. Toen we de pas opreden werd al snel duidelijk waarom deze zo lang dicht is. De eerste sneeuwvlokken kwamen ons al tegemoet. Op de top van de pas is de toegang van het park. Hier moet je normaal toegang betalen (wij niet, want we hebben een annual pass). Aan de andere kant van de pass lag beduidend meer sneeuw. Wij voelden ons als echte toeristen in onze korte broek en shirt ;).

Dit staat ons te wachten: Yosemite!

Dit staat ons te wachten: Yosemite!

Op dit moment zitten we 8 mile vanaf het park in de Cedar Lodge. Tijdens het rijden hebben we al een aantal glimpjes van Yosemite kunnen opvangen. En er staat ons wat moois te wachten, dat is een ding dat zeker is. Ook hier helaas geen wifi, of beter gezegd voor $9 dollar. Dit vinden we te duur. Morgen gaan we het park verkennen en het schijnt dat er een MC Donalds in het park zit waar wel gratis wifi is.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.