Dag 10: Van Page naar Bryce Canyon

Een stop tijdens het quad rijden bij een uitzichtpunt op de Bryce Canyon

Een stop tijdens het quad rijden bij een uitzichtpunt op de Bryce Canyon

Vandaag zijn we vroeg uitgecheckt, want we lopen een uur achter op Utah. Zo kunnen we het verloren uurtje weer inhalen. De reis gaat nu richting Bryce Canyon. Na een kleine 3 uur rijden waren we bij het park. We hebben als eerste onze vouchers opgehaald voor het quad rijden. We hadden dit om 4 uur gereserveerd maar gelukkig konden we eerder, namelijk al om 1 uur. Aangezien hier (in tegenstelling met Nederland) de lente tot nu toe erg warm en droog is, was het lekker stof happen.

 

Rolf op zijn quad

Rolf op zijn quad

Veel van de canyon hebben we niet gezien. We zijn vooral door de Dixie National Forest gecrost. Op het laatst zijn we nog bij een uitkijkpunt van de canyon geweest. Helaas waren we met een ander gezin die niet zo hard gingen. Gelukkig reed Rolf achteraan en kon hij af en toe wat inhouden en daarna het gas erop. Toen zat de rit erop en hebben we ons even snel opgefrist in de wc, zodat het ergste stof verdwenen was.

 

Uitzichtpunt Sunset point

Uitzichtpunt Sunset point

Na het quad rijden zijn we het park ingegaan. Bryce Canyon is beroemd om zijn unieke geologische rotsformaties. Door de samenwerkende krachten van vriezen en dooien worden de kalk- en zandsteenformaties langzaam afgeslepen en vormen zo de zogenaamde hoodoos. De afgesleten toppen zorgen voor prachtige formaties die in het zonlicht erg mysterieus lijken. De zon zorgt voor schakeringen van de kleuren van de rotsen. De kleuren variĆ«ren van roze naar oranje.

Fleur bij een van de uitzichtpunten

Fleur bij een van de uitzichtpunten

We zijn eerst helemaal naar achter in het park gereden. Dat werd aangeraden omdat de gehele canyon aan de andere kant van de weg ligt. Het is daarom veiliger om eerst naar het eindpunt te rijden en dan weer terug. Zou kun je veilig de auto elke keer aan de rechterkant van de canyon parkeren.

Het eerste punt dat we tegenkomen is het Rainbow Point. Dit is het hoogste punt van het park en je hebt een weids uitzicht over de canyon en ver er buiten (met helder weer tot New-Mexico).

Rolf bij uitzichtpunt Bryce Point

Rolf bij uitzichtpunt Bryce Point

Na de Rainbow point zijn we langzaam naar voren gereden en onderweg bij 12 uitzicht punten gestopt. De een was nog mooier dan de ander. Daarna vonden we het genoeg voor vandaag en zijn we naar het hotel gegaan. Even weer rustig bijkomen van alles.

Morgen staat er weer een drukke dag op het programma; eerst gaan we een wandeltocht van 5 km maken door Bryce canyon waar we erg naar uitkijken. Van een afstand was het al erg gaaf om te zien. Maar om er daadwerkelijk doorheen te lopen is nog gaver!
Daarna gaan we naar de gok capital of the world; Las Vegas!. Eens kijken of we de reis terug kunnen winnen ;). Dit is weer een andere staat, namelijk Nevada. s’Avonds hebben we in Las Vegas een spectaculaire show. In Las Vegas verblijven we 3 nachten om even op adem te komen (ondanks dat de stad nooit slaapt).

4 Responses

 1. Anja schreef:

  Jeetjeh.wat ziet het daar groot en wijds uit allemaal.veel wandelen,dus aan jullie conditie kunnen we een puntje zuigen als jullie weer thuis zijn.is iedere canyon die jullie bezoeken weer een mooie verrassing qua uiterlijk en uitzichten of gaat het op den duur soms vervelen net als de Griekse opgravingen?de foto’s zien er mooi uit in ieder geval.eerst dacht ik dat Fleur zo mooi bruin was geworden,maar na verder te hebben gelezen,denk ik dat zand toch de grootste oorzaak van de zomerse tint was.op een quad rijden lijkt me cool,maar het zal echter warm zijn geweest.geniet in Vegas.zet niet gelijk al je spaargeld en je huisraad in op nummer zeven.groetjes van mij,Cor en Kleine Briek

 2. Pa K schreef:

  Hay folks, you do speak now real american english.
  De blogs zijn in ieder geval nog in goed NL. Nog geen ABN maar dat hoeft ook niet. Ik schat dat het donderdag in Diever net zo stoffig zal zijn. Het was vandaag de warmste 22 mei sinds tijden. Maar jullie sturen prachtige plaatjes van bijzondere landschappen. We rekenen oop een prachtig foto album van deze vakantie. Oh ja, zet voor mij ook een euro in in Las Vegas.

 3. viola schreef:

  Leuk om te zien wat jullie daar allemaal uitspoken.
  Hoop dat de reis zo mooi zal blijven, ziet er tot nu toe indrukwekkend
  uit…. groetjes van mij en Lassie!

 4. Pa schreef:

  Nou,de helft van jullie vakantie zit erop.Mooie plaatjes allemaal,we blijven de blog volgen.Trouwens erg stoer van Rolf,op de quad.Alleen jammer van het stof happen.
  En nu op naar Las Vegas,en goed op je, centjes letten hoor.Je, bent zo een godsvermogen kwijt. Groeten van ons.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.